O ediție de succes a Festivalului “MERIDIAN, Zilele SNR-SIMC”

Aseară, la Universitatea Națională de Muzică din București, s-a încheiat ediția a 7-a a Festivalului Internațional “MERIDIAN, Zilele SNR-SIMC”. 6 zile de muzică contemporană, de la noi și din alte țări, concerte și recitaluri, spectacole de muzică contemporană, dans contemporan, scenografie de avangardă, lumini, culori timbrale diverse, emoții artistice, dar și organizatorice…, o lansare de partituri, imagini ale unei ediții de succes care ne-a arătat unde suntem în compoziție, în interpretare…

Am văzut în zilele Festivalului Meridian cum este privită, dar mai ales ascultată, muzica românească la noi, dar și ce se întâmplă în lume, în “punctele cardinale” (motto-ul permanent al festivalului) ale muzicii de azi.

Ne-am străduit să creăm un adevarat eveniment muzical în București, la acest început de decembrie. Direcția artistică a festivalului, colegii mei din board-ul Secțiunii române de muzică contemporană: Doina Rotaru, Carmen Cârneci, Dan Dediu și George Balint și cel care scrie aceste rânduri, am făcut tot ceea ce a depins de noi ca totul sa iasă bine și muzica românească, reprezentată de toate generațiile, să fie în prim-plan.

Cu gândul la ceea ce a fost ne gândim, de pe acum, la ce va fi…

Sorin Lerescu