Prezențe românești la Festivalul ISCM World Music Days Belgia (25.10 – 4.11.2012)

Peste câteva zile începe în mai multe orașe belgiene: Antwerpen, Bruges, Bruxelles, Ghent, Leuven și Mons, o nouă ediție a celui mai important festival de muzică contemporană din lume: ISCM World Music Days!

International Society for Contemporary Music (ISCM), organizație care reunește secțiuni naționale și membri asociați de pe toate continentele, condusă de australianul John Davis, împreună cu ISCM-Flanders, au realizat un program dens de concerte și manifestări din domeniul muzicii și expresiei artistice contemporane, în care figurează compozitori din toate generațiile, din diferite țări de pe glob.

România va fi reprezentată anul acesta de trei compozitori, ale căror opus-uri au fost selecționate de organizatorii Festivalului: Dan Dediu, cu lucrarea Furia (fl/pic, vn,vc, pf), George Balint, cu opus-ul coral Din Demult, din partea Secțiunii Naționale a Societății Internaționale de Muzică Contemporană (SNR-SIMC) și Mihaela Vosganian, cu lucrarea Il gioco degli innocenti (voice, vn, vc, el. gi, accd, electronics and CD), din partea Asociației Române a Femeilor în Artă (ARFA), membru asociat al ISCM.

La adunările generale ale ISCM, țara noastră va fi prezentă prin președintele SNR-SIMC, cel ce semnează aceste rânduri, și prin președinta ARFA, colega mea, Mihaela Vosganian, totodată membră a SNR-SIMC.

Sorin Lerescu

Advertisements