Festivalul Internațional “MERIDIAN, Zilele SNR-SIMC”, Ediția a 8-a / 8th MERIDIAN, ISCM-Romanian Section International Festival

Ediția a 8-a, din 2012, a Festivalului Internațional “MERIDIAN, Zilele SNR-SIMC” va avea loc în București, între 4-8 decembrie, în Aula Palatului Cantacuzino și la Universitatea Națională de Muzică din București: în Sala “George Enescu” și în Studioul de Operă și Multimedia.

Festivalul va avea o extensie și la Timișoara, unde este programat, în ultima zi, un concert simfonic.

Principalii organizatori ai festivalului sunt: Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Secțiunea Națională Română a Societății Internaționale de Muzică Contemporană.

Co-organizator: Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Parteneri: Muzeul Naţional “George Enescu”, Asociaţia Română a Femeilor în Artă (ARFA), Filarmonica “Banatul” Timişoara.

Parteneri Media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Actualitatea Muzicală, Muzica, cimec.ro, CONTEMPORARY MUSIC – Romanian Newsletter, Contemporania, No14 Plus Minus – Contemporary Music Journal.

Director Fondator: Adrian Iorgulescu, Preşedintele UCMR.

Direcția artistică a Festivalului este asigurată de Comitetul Executiv al SNR-SIMC: Sorin Lerescu, președinte, Doina Rotaru, Carmen Cârneci, Dan Dediu, George Balint.

Festivalul își păstrează genericul din ultimele ediții: “Puncte cardinale”, încercând să exploreze universul sonor contemporan la noi și în lume, abordând în programele sale de concert orientări estetice dintre cele mai diverse.

Ediția din acest an are ca invitați interpreti și ansambluri de prestigiu din România și din străinătate. Programul cuprinde concerte și recitaluri camerale, spectacole de muzică contemporană, vernisarea unei expoziții de fotografii, o lansare de CD și un concert simfonic susținut la Timișoara de către Orchestra Filarmonicii “Banatul” dirijată de Radu Popa.

Conferința de presă va avea loc vineri, 30 noiembrie, la ora 12.30, în Aula Palatului Cantacuzino, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Calea Victoriei 141, sector 1, București.

Programul festivalului poate fi accesat pe site-ul oficial al Secțiunii Naționale Române a Societății Internaționale de Muzică Contemporană (SNR-SIMC) la adresa: snr.cimec.ro sau http://www.cimec.ro/Muzica/SNR/default.htm

Sorin Lerescu

Advertisements