EMC Forum on Music, Glasgow, 18-21 April 2013

Ieri a început la Glasgow, în Scoția (Marea Britanie), cea de-a 3-a ediție a Forumului European al Muzicii (European Forum on Music), organizat de Consiliul European al Muzicii (European Music Council), cu sediul la Bonn, și de gazdele noastre de la Scottish Music Centre.

Tema aleasă: Re>>generating Europe through Music, aproape ca un deziderat, ar putea să unească muzicienii din diferite țări în efortul lor de a regenera spiritul european în esența sa.

Sunt prezenți aici, în metropola scoțiană, declarată de UNESCO “City of Music”, reprezentanți ai mai multor organizații europene din domeniul muzicii, alături de experți ai Comisiei Europene, pentru a face cunoscute ultimele proiecte de colaborare între muzicienii din Europa, dar și pentru contacte și discuții pe marginea ultimelor evoluții de pe continent, cu efect în zona culturii și, în context, a muzicii.

Mi-a reținut atenția astăzi prelegerea amplă, din somptuoasa sală de la Grand Central Hotel din Glasgow, a expertei de la Bruxelles, Ann Branch, implicată în realizarea unui proiect important al Comisiei Europene: “Creative Europe”, înscris în Agenda Culturală (Cultural Agenda) a Uniunii Europene, adoptată în 2007.

Mai multe amănunte despre dezbaterile de la Glasgow la întoarcerea în țară.

Sorin Lerescu
Glasgow, 19 aprilie 2013

Advertisements