O emisiune la TV 7 Chişinău

IMG_0314Creaţii contemporane ale diferitor compozitori străini, dar şi din ţară, răsună în cadrul celei de-a 23 ediţii a Festivalului Internaţional Zilele muzicii noi. Evenimentul a demarat aseară, la Sala cu Orgă din Chişinău.

În acest an, Zilele muzicii noi au început cu programe artistice prezentate în premieră publicului amator.

Ghenadie Ciobanu, Fondatorul Festivalului: «Deosebit este însuşi faptul fiecărei muzici care va răsuna, pentru că este în premieră această muzică. Majoritatea lucrărilor nu au fost interpretate la noi la Chişinău».

Gheorghe Mustea, Prim-Dirijor : «La acest program noi am lucrat cu mare interes, am lucrat mai mult timp, fiindcă lucrările sânt complicate şi după scriitura lor, dar şi după concepţie».

De-a lungul anilor, Festivalul Internaţional „Zilele Muzicii Noi” s-a impus prin valoarea compozitorilor contemporani din diferite ţări, creaţiile cărora au răsunat în interpretarea colectivelor din ţară, dar şi a oaspeţilor de peste hotare.

Sorin Lerescu, Compozitor, România: «Va fi o primă audiţie în Republica Moldova. Mă bucur că această simfonie este cântată aici la Chişinău, într-un oraş cu mare tradiţie muzicală şi cu atâtea şi atâtea succese în domeniul muzicii contemporane».

See More: http://tv7.md/ro/cultura/la-chisinau-a-demarat-cea-de-a-23-editie-a-festivalului-zilele-muzicii-noi/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s