O nouă călătorie la Timişoara

Am revenit în orasul de pe Bega, de astă dată pentru concertul simfonic de la Filarmonica Banatul intitulat Muzica românească de pe ambele maluri ale Prutului, proiect de concerte iniţiat de compozitorul Ghenadie Ciobanu, preşedintele de onoare al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din Republica Moldova. Programul concertului din 10 octombrie a cuprins lucrări ale colegilor noştri de la Chişinău: Muzică pentru coarde şi clopotei de Vladimir Beleaev, Concertul pentru orchestră de  Gheorghe Mustea, Poem postmodern şi Poem rap de Ghenadie Ciobanu şi ultima mea simfonie, a 5-a, “a viselor”. La pupitrul dirijoral Maestrul Gheorghe Mustea.

Un concert dificil, ca problematică stilistică şi tehnică interpretativă, pe care dirijorul şi orchestra Filarmonicii Banatul l-au abordat cu maximă atenţie pentru detaliul sonor dar şi pentru expresivitatea fiecărei partituri în parte.

Un cuvânt de apreciere şi pentru directorul general al Filarmonicii Banatul, Ioan Coriolan Gârboni, care conduce de ani buni acest valoros ansamblu simfonic, programând în fiecare stagiune creaţii contemporane româneşti dar şi importante opusuri din muzica de azi.

Sorin Lerescu

This slideshow requires JavaScript.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s