Muzică contemporană la Wroclaw

WP_20160519_070Wroclaw este în acest an Capitală Culturală Europeană, alături de orașul spaniol San Sebastian. S-a spus de multe ori, cu îndreptățire, că Wroclaw este și un oraș al muzicii. în 2014 s-a organizat aici Festivalul ISCM World Music Days, iar în aceste zile se desfășoară o nouă ediție, a șasea, a Forumului European al Muzicii.

În Wroclaw s-a construit Forumul Național al Muzicii (“Narodowe Forum Muzyki”), o clădire modernă, impunătoare care reprezintă un adevărat simbol arhitectonic al orașului, sediu al Filarmonicii din Wroclaw și al altor 11 ansambluri instrumentale și vocale.

Revenind la evenimentul care a început ieri la Wroclaw, “European Forum on Music”, cu tema: “Musical Homelands: New Territories”, este interesant de semnalat accentul pe care gazdele noastre îl pun pe promovarea muzicii contemporane, deloc surprinzător cred, având în vedere importanța și valoarea școlii poloneze de compoziție.

Aseară am ascultat la “Forum Muzyki” un concert de muzică electronică cu lucrări semnate de tineri compozitori polonezi. Astăzi sunt programate conferințe, concerte și dezbateri despre fenomenul muzical contemporan, iar mâine un concert susținut de ansamblul InterContemporain din Paris, în cadrul festivalului “Musica Electronica Nova”.

Sorin Lerescu
Wroclaw, 20 mai 2016

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s